2007. december 3., hétfő

Vigyázz, kész, rajt... a Székely TV-nek

A többször elhalasztott indulás után december 5-én megkezdi adásainak sugárzását a csíkszeredai Székely Tv – a képernyőkön jelenleg már látható az adó logója.

A Székely Tv nézői reggeli műsort, délelőtt ismétléseket, majd délután 4 órától a csatorna saját műsorait láthatják. A magyar nyelvű csatornának egy román talkshowja lesz, melyet a tulajdonos vezet.
Terveik között szerepel a magyar és román sajtó és szórakoztatóipar neves személyiségeit meghívni a televízióba. Híradó helyett egy-egy aktuális közérdekű kérdést tárgyalnának meg a stúdióban a nap témájaként. Kultúrát és szórakozást is kínál az új csatorna, a csíkszeredai dokumentumfilm-fesztivál filmjeit és művészfilmeket láthatnak a nézők, továbbá Túros Eszter művészettörténész környékbeli képzőművészekkel készíti riportjait. A fiatalok és a 40 év fölöttiek számára külön zenés üzeneteket közvetít a tévé, a kicsiket vasárnap reggeli gyerekműsorral várják.
A stúdiót a Sapientia egyetem kommunikáció szakos diákjai is igénybe vehetik a Székedi Ferenc újságíró által vezetett szakmai gyakorlatokon. A televízió kínálatában szerepel a magyarországi Susan Pearl európai sztriptízbajnok péntek esti interaktív műsora, a korhatáros adásban szexuális felvilágosítás, szerelmi problémák, kábítószer-használat témakörökben kaphatnak tanácsot a nézők. (Krónika)

Nincsenek megjegyzések: