2007. december 1., szombat

RMDSZ szankciók

Markó Béla értékelése szerint az erdélyi magyarok nemcsak EP-képviselőket választottak, hanem megerősítették pozíciójában az RMDSZ-t is. A szövetségi elnök ugyanakkor szankciókat helyezett kilátásba azoknál a területi szervezeteknél, ahol Tőkés László független jelölt több szavazatot kapott, mint az RMDSZ.

Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely az a négy magyarlakta város, ahol az RMDSZ-re kevesebben voksoltak, mint Tőkés Lászlóra. Markó Béla szerint emiatt a területi szervezetek vezetői okolhatók, akik egyrészt elhanyagolták a kampányt, másrészt olykor egyenesen RMDSZ-ellenes nyilatkozatokat tettek.

Kelemen Hunor ügyvezető elnök Toró T. Tibor Temes megyei képviselőt nevezte meg azok között az RMDSZ-tisztségviselők között, akik biztosan szankcióra számíthatnak. Kelemen azt mondta: Toró „lelkileg már rég a Szász Jenőék pártjához tartozik", ezért is állított valótalanságokat az RMDSZ-ről a közelmúltban: például azt, hogy a Tőkés Lászlóval való egyezség kudarcáért a szövetség tehető felelőssé. (Duna TV)

Nincsenek megjegyzések: