2007. november 20., kedd

Băsescu biztos benne, hogy a választási reformmal is megmarad az erdélyi magyar képviselet

Nem veszítik el parlamenti képviseletüket az erdélyi magyarok a kétfordulós, egyéni választókerületes választási rendszerben sem – gondolja Traian Băsescu államfő.

„Képviselve lesznek a magyarok, ugyanis nehezen hiszem, hogy például Hargita, Kovászna, Maros, Szatmár megyékben a magyar egyéni jelöltek ne nyerjék el a mandátumok zömét vagy legalább egy részét” – kommentálta az államelnök a Ziarul napilapnak azt a feltevést, miszerint a választási reformmal eltűnnek a kis pártok a parlamentből.

Az államfő szerint a megfelelő jelöltállítástól függ a mandátumszerzés egyéni választókerületekben, ennek megfelelően azok a pártok, melyek nem állítanak kompetens jelölteket, függetlenül méretüktől „eltűnnek” a törvényhozásból. (mediafax)

2 megjegyzés:

tettevetteteremtette írta...

Persze hogy nem vesztené el a képviseletet de nem lennenek annyian hogy elegendo sulyt kepviseljenek a politikai alkuk során. Ezt figyelembe kell venni mielőtt Basinek igazat adunk.

Ceci írta...

Nem is adtunk igazat neki, csak tényként feltártuk állítását. Másrészt pont e kijelentés előtti napon akart "megszabadulni" a parlamenti kispártoktól...