2007. november 20., kedd

Aljas módon kampányol az RMDSZ

Sajnos megint hazugságon foghattuk pár ismerősömmel az RMDSZ-t, mert annak ellenére, hogy azt állították NEM használják fel az Iskola Alapítvány adatbázisát az EP választási kampányban, ma mégis névreszóló levelet kaptam a Kolozsvár-i RMDSZ-től... És ami a "legszebb", a nevem fölött szereplő azonosító egyezik az Iskola Alapítvány értesítőleveleiben szereplőével...
Kíváncsi vagyok ezt hogyan kommentálják a megrögzött RMDSZ-esek!

Idézem az ezzel kapcsolatos két sajtóhírt:

"Nyilatkozatban cáfolja az Iskola Alapítvány az utóbbi időben őket ért vádakat. Szilágyi Zsolt, Tőkés László kampányfőnöke korábban azt állította, hogy a nevelési-oktatási támogatást több helységben csak azok kaphatják meg, akik aláírják az RMDSZ Ep-jelöltjeit támogató listát.

Ezzel kapcsolatban az alapítvány leszögezi: „az Iskola Alapítvány egy mára jól működő rendszerben és egy évek óta bevált forgatókönyv szerint cselekszik, minden év február és áprilisa között hirdeti meg a programot, így az EP-választásokkal történő egybeesés teljesen véletlenszerű. Az ösztöndíjpályázat kritérium rendszere világos és indulása óta változatlan, oktatási támogatást kap az a kiskorú, aki alap- és középfokú tanulmányait részben vagy egészben magyar nyelven folytatja romániai oktatási intézményben. Ezért félretájékoztatásnak és ferdítésnek minősítünk minden olyan jellegű híresztelést, hogy ellenszolgáltatások fejében lehet a pályázati csomagokhoz hozzájutni. Egyetlen évben, így az idén sem kötötte feltételekhez az Iskola Alapítvány, a pályázati csomagok kiosztását vagy a kérelmek pozitív elbírálását.”

Az intézmny egyúttal felkér minden közéleti szereplőt, hogy a politikai csatározásokba ne keverjék be az Alapítványt, és hagyjanak fel a szándékos rágalomhadjárattal – áll a Nagy Zoltán irodavezető által jegyzett nyilatkozatban.
"

"A kolozsvári Krónika napilap birtokába jutott kampányterv szerint az RMDSZ a magyar állami támogatásokat folyósító erdélyi Iskola Alapítvány adatbázisának kampánycélokra történő felhasználására készül.

Az RMDSZ pozitív kampányt ígért ugyan az európai parlamenti választások előtt, de arra is energiát kíván fordítani, hogy kedvezőtlen színben tüntesse fel Tőkés László független jelöltet – derül ki abból a belső használatra szánt munkadokumentumból, amely a Markó Béla vezette szövetség kampánystratégiáját foglalja össze, és amelyet mai számában ismertet a kolozsvári Krónika. Az augusztus végén kidolgozott dokumentumból kiderül: az RMDSZ kampánystratégiái már a nyáron azt a helyzetet vették alapul, hogy az RMDSZ és a református püspök külön indul. Mindez azért furcsa, mert akkor még zajlottak az RMDSZ és az erdélyi magyar ellenzéki szervezetek közötti tárgyalások, és csupán a szeptember 6-i Markó–Tőkés-csúcstalálkozón derült ki, hogy nem írják alá a megegyezést, és a püspök független jelöltként indul a választásokon. Már a kampánykaravánokat is e forgatókönyv alapján szervezték, amelynek főszereplőjévé Markó Béla elnököt, Frunda György és Sógor Csaba szenátort jelölték ki, noha az utóbbi két jelöltet az RMDSZ vezetősége csak szeptemberben sorolta befutó helyre.
A dokumentum szerint az RMDSZ-nek kontrasztos kommunikációra kell törekednie, és a magyar–magyar szembenállást minden üzenetbe bele kell vinni. Eszerint azt kell hangoztatni, hogy az RMDSZ-listán „fiatal, dinamikus, európai csapat” szerepel, az ellenzék jelöltje viszont „kiöregedett, tradicionalista, balkáni egyén”. Utóbbi kampányeszközei „poros szlogenek”, míg az RMDSZ-éi „igényes, profi marketingeszközök”. A legnagyobb kontraszt szerint az RMDSZ üzenetközvetítői „fiatal, szakmailag felkészült, hozzáértő, a változást, az Új Szövetséget megtestesítő politikusok”, akikkel szemben „kibukott, újramelegített közéleti emberek, az Ószövetség dinoszauruszai” sorakoznak fel.
A dokumentum egyébként kitér az RMDSZ megrendelésére a nyáron készített közvélemény-kutatás eredményeire is. A felmérés szerint a romániai magyarok 76,1 százaléka bízik az RMDSZ-ben, Markó Béla és Tőkés László népszerűsége azonban egyaránt csökkent, miközben a Markóé nagyobb arányú apadást mutat. Az RMDSZ elnöke saját ismertségi körén belül 16,3 százalékot esett, ráadásul a református püspökben megbízó, és Markóval szemben bizalmatlan választók aránya 10,3 százalékkal nőtt.
A kampányterv ugyanakkor fontosnak tartja, hogy az RMDSZ levélben szólítson meg minden erdélyi magyart, aki aláírásával támogatta a szervezet EP-jelöltlistáját. A direct mailek célba juttatására azonban nemcsak az aláírók digitalizált címlistáját, hanem az Iskola Alapítvány aktuális adatbázisát is ajánlja. Az RMDSZ által működtetett szervezet adatbázisában azoknak a romániai magyar szülőknek az adatai szerepelnek, akik gyermekeik részére a magyar állam által folyósított oktatási-nevelési támogatást, illetve taneszköz-támogatást igényeltek. Kelemen Hunor ügyvezető elnök, az RMDSZ kampányfőnöke a Krónika megkeresésére elismerte a dokumentum hitelességét, ám szerinte ez csak egyike a hozzá munkatársaitól beérkezett kampányterveknek. A politikus leszögezte: az RMDSZ pozitív kampányt kíván folytatni, egyúttal hozzátette, a szövetség kizárólag a hivatalos választói névjegyzékből merít a korteshadjárat során, az egyébként általa vezetett Iskola Alapítvány adatait nem használja fel.
"


Kérdem akkor én, honnan tudta az RMDSZ a pontos címemet???

Itt következik a levél:
Zölddel bekarikázva az a bizonyos szám... a címet én töröltem pirossal...

Jelzem, hogy mindkét lapot lefotóztam és úgy tettem fel a gépre, ezért kicsit félodalasan vannak.


Ezek után véleményem inkább nem írom le, mert trágár kifejezések kicenzúrázása után nem sok maradna. És még valami, bár eddig gondolkodtam, hogy talán mégis az RMDSZ-re kellene szavazni, ezek után már biztos nem teszem!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Ceci!

1. Négy évvel ezelőtt is kapott sokmindenki levelet
2. Ha föllapozol egy telefonkönyvet megtalálod benne a címedet
3. Ha nem lennél benne meg lehetne venni az adatbázisodat egy mobilszolgáltatótól mert ELADÓ A CÍMED (ha nem olvastad volna el a kisbetüs részt a szerződésedben ajánlom tedd meg)

Ceci írta...

Kedves Partiumi!

Lapozz fel egy telefonkönyvet és keresd meg a számaimat. -> Nem fogsz megtalálni, mert az otthoni vonalas telefon is a cégünk nevén van, amely a férjemé, és én csak alkalmazott vagyok benne. Mobilom szintén céges. Egyszóval innen nem találhatta meg az RMDSZ a címemet.
Mindezeken kívül pedig pontosítottam a levélen található számot is, melyet zölddel bekarikáztam, hogy ugyanaz, mint amelyet az előző értesítő levelekben az Iskola Alapítvány használt. Nem emlékszem arra, hogy a pályázat kitöltésekor lett volna arra vonatkozó apró betűs rész, hogy felhasználhatják az adataimat. Ammenyiben pedig nem volt, sajnos az adatvédelmi törvényt megsértette az RMDSZ!

Talán meg még le is nyelné az ember, ha NEM HAZUDTÁK VOLNA AZT, HOGY NEM FOGJÁK HASZNÁLNI... Lásd az idézett cikket! Ezzel van a bajom, hogy mindenkit átvertek már megint.