2007. november 26., hétfő

Frunda: Ha Tőkés nem indult volna, ma öt képviselőnk lenne

Vasárnap éjszakai nyilatkozatok az RMDSZ-től:
„Az exit-poll eredményei szerint a független jelölt is mandátumot nyert. Jó munkát kívánok neki, és ígéreteinek megvalósítását. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, ha a teljes összefogás listája létrejött volna, akkor jelenleg nem két vagy három európai parlamenti képviselőről beszélnénk, hanem négyről vagy akár ötről is. Ily módon veszteségünk is van, de fontos ez a győzelem is” – mondta Markó Béla.
„Azért örülök, hogy Tőkés László is ott lesz, mert alkalma nyílik képviselői rátermettségét bemutatni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit kezd ő ezzel az eséllyel, milyen jelentéseket fog kidolgozni. Meggyőződésem, hogyha ő nem indult volna, ma öt képviselőnk lenne az Európai Parlamentben” – mondta Frunda György listavezető, aki szerint a független jelölt tulajdonképpen nem akart bejutni az EP-be, szándéka az volt, hogy az RMDSZ-nek ne legyenek képviselői Brüsszelben.
Sógor Csaba az exit-poll eredmények kihirdetését követően elmondta, azért vállalta a jelölést, hogy mindkét oldal bejusson. „November 25-e után is az összefogásért, az együttműködésért fogok dolgozni, úgy vélem, szükség van a párbeszédre” – jelentette ki Sógor. „Ugyanígy vannak olyan közös gondok is, amelyekért a román képviselőkkel közösen tudunk dolgozni" – hangsúlyozta az EP képviselőjelölt-listájának második helyezettje. (RMDSZ-tájékoztató)

Nincsenek megjegyzések: